Mestprobleem oplossen met website

Als u dacht dat ik het mestprobleem voor u ging oplossen, dan komt u bedrogen uit. De oplossing moet vanuit de sector zelf komen, vanuit u dus, met ondersteuning van onderzoek en overheid. Deze nieuwe website mestportaal.nl kan behulpzaam zijn door u de keuzemogelijkheden te laten zien en verwijzen naar oplossingen voor uw mestprobleem. Daarnaast vindt u meteen de nieuwste ontwikkelingen op gebied van mest en mineralen, en kunt u de belangrijkste zaken over wetgeving voor uw situatie vinden.

Handel in mest
Een van de oplossingen voor het mestprobleem is het afvoeren van mest. Er zijn heel wat vervoersbewegingen van mest door heel Nederland, maar niet alle mest kan in Nederland blijven. In 2010 ging ruim 2 miljoen ton mest de grens over, voornamelijk pluimvee- en paardenmest, maar ook varkensdrijfmest vindt een weg buiten Nederland. Al is de weg naar Duitsland de laatste tijd lastig te begaan. Mestportaal geeft u een richtlijn wat u moet betalen – of toekrijgt – voor de afname van de drijfmest, natuurlijk komen hier nog kosten bij voor transport, opslag en bemiddeling voor de veehouders. We willen u graag inzicht geven in deze kosten, heeft u daar een mening over, ik hoor het graag.

Efficiënt produceren
Een andere oplossing voor het mestprobleem is efficiënter produceren. Door middel van het voerspoor kunnen er nog behoorlijke slagen gemaakt worden. Onder het motto ‘wat er niet ingaat, komt er ook niet uit, kan positief werken voor de afzet, maar geeft weer beperkingen bij de teelt van gewassen. Veehouders en akkerbouwers zullen de komende jaren met de aangescherpte gebruiksnormen en uitrijperioden moeten leren werken. De belangrijkste informatie vindt u terug op de website, waar loopt u tegenaan?

Mestportaal is een site van en voor de gebruiker, blijft u de site volgen en geef aan wat uw informatiebehoefte is, samen kunnen we meer dan een. Reacties zijn welkom via e-mail: redactie@mestportaal.nl.

Meer over: Blog
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: