Toekomstig mestbeleid volgens Cumela

Cumela, de bracheorganisatie voor loonwerkers, distributeurs en grondverzet, heeft onlangs haar visie op het toekomstig mestbeleid uitgewerkt voor de onderwerpen transport en mestaanwending.

In de visie van Cumela, waarin het toekomstige mestbeleid wordt op hoofdlijnen wordt aangegeven hoe Cumela Nederland tegen het toekomstige mestbeleid aankijkt. 

 
In de visie heeft Cumela voorstellen opgenomen voor het verminderen van het aantal uitzonderingen in het mesttransport, een andere methode voor bemonsteren van vaste mestsoorten, een experiment met een papierloos systeem, betere tracking en tracing bij mestexport en het vrijstellen van mestkorrels van de verplichtingen van de Meststoffenwet.
Voor de mestaanwending worden voorstellen gedaan voor een flexibeler aanweningsperiode, meer ruimte voor mestopslagen in de ontvangstgebieden, meer mogelijkheden voor het mengen van verschillende mestsoorten, een typegoedkeuring voor bemestingsapparatuur en een steviger controle en handhaving, die zich vooral richt op bedrijven die slorig werken en veel effectiever is in de richting van bedrijven die bewust en frequent frauderen.

Lees hier het hele rapport of ga naar de website van Cumela

Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: