25 procent subsidie op aanschaf mestscheider

Vanaf 2 juli tot en met 27 juli is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van installaties voor mestbe-of verwerking. Het maximale subsidiebedrag is 100.000 euro per aanvraag.

De subsidie voor investeringen in milieuvriendelijke maatregelingen kent meerdere categorieën, voor de volgende twee categorieën gaat de subsidieregeling open op 2 juli:

Categorie 1: de bewerking en verwerking van dierlijke mest

Categorie 2: precisielandbouw

Categorie 1 is alleen aan te vragen voor veehouders met een bedrijfsomvang van 25.000 Standaard Opbrengst (uitleg over Standaard Opbrengst volgt later op Dr-loket).

Voorwaarden per categorie

Categorie 1: de bewerking en verwerking van dierlijke mest

U bewerkt alleen mest die op uw landbouwbedrijf wordt geproduceerd. De mest mag verwerkt worden met de machine die wordt gesubsidieerd.
U zet maximaal 40% van de verwerkte mest af aan derden. Minimaal 60% gebruikt u op uw landbouwbedrijf.

Uit de offerte moet blijken dat de machine of installatie onder minstens één van de volgende categorieën valt: apparatuur, installaties of machines voor
mechanische scheiding: vijzelpers of schroefpersfilter, zeefbandpers, centrifuge of decanter, trommelfilter, kamerfilter, towerfilter
bezinking vacuümdestillatie en dampcompressie strippen of scrubben indikken en drogen composteren voor verwerking tot korrels

Landbouwonderneming in de provincie Utrecht?
U komt in aanmerking voor aanvullend budget als de investering integraal (geheel) onderdeel uitmaakt van een (co)vergistingsinstallatie.

Categorie 2: precisielandbouw
Uit de offerte moet blijken dat de machine onder minstens één van de volgende categorieën valt:
een rijenbemestingsunit sectiebesturing met GPS voor een bemester voor vloeibare meststoffen een met GPS-systeem uitgevoerde ploeg met een aansturingssysteem voor ploegbreedte en ploegdiepte er wordt geen subsidie verstrekt voor een landbouwtrekker of andere zelfrijdende land- of tuinbouwmachines.

Rangschikking door loting
Voor deze openstelling worden de beschikbare subsidiebudgetten op basis van een loting per categorie bepaald. Er wordt geloot onder alle aanvragen die worden ingediend in de aanvraagperiode. De uitslag bepaalt de volgorde van de afhandeling. Is het budget op, dan worden er geen aanvragen meer goedgekeurd.
U mag per categorie één aanvraag indienen.

Lees meer over deze subsidieregeling >>

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: