Geen subsidie voor LGL-Stripper

Het Productschap voor Vee en Vlees (PVV) heeft geen toezegging gedaan om een proef met een nieuwe mestscheidingstechniek, de LGL- stripper (Liquid Gas Liquid) financieel te ondersteunen.

De LGL-stripper is een is een nieuwe techniek waarmee tegen geringe energiekosten ammoniumstikstof uit mest kan worden gehaald. Deze kan vervolgens direct geconcentreerd worden in een vloeistof tot een meststof met een hoge stikstofconcentratie. Dit stikstofconcentraat kan vervolgens met geëigende technieken worden aangewend op gras- of bouwland, mogelijk zelfs zonder noodzakelijk gebruik van emissie-arme aanwendtechnieken.

Het onderzoek heeft tot doel het ontwikkelen van de LGL-stripper tot een perspectiefvol systeem zodat een prototype kan worden gebouwd voor een test bij een praktijkbedrijf. Het prototype moet aantonen dat het mogelijk is om op praktijkschaal ammonium terug te winnen uit mest, zodat deze ingezet kan worden als kunstmeststof.

De totale kosten voor het onderzoek zijn €120.000 waarvan het PZ €60.000 wil investeren indien Pvv ook €60.000 financieert. Nu PVV heeft besloten om geen bijdrage te leveren is het onduidelijk of de proef doorgaat.

Lees projectvoorstel >>

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: