KringloopWijzer vernieuwd

De nieuwste versie van de kringloopwijzer berekent naast de excretie van stikstof en fosfaat (BEX) en de emissie van ammoniak (BEA) ook een bedrijfsspecifieke fosfaatgebruiksnorm (BEP). Wanneer deze gegevens (BEX, BEA en BEP) ingevuld zijn, maakt de KringloopWijzer een bedrijfsspecifieke mineralenkringloop.

Naast de mineralenbenutting, levert de KringloopWijzer kengetallen over bemesting, gewasopbrengsten en voeding. Eigen prestaties kunnen vergeleken worden met referentiewaarden en het gemiddelde van een vergelijkbaar bedrijfstype. Mogelijk worden in de toekomst ook nog economische bespiegelingen toegevoegd.

Afgelopen jaar hebben veehouders al ervaring opgedaan met de KringloopWijzer 1.0. De nieuwe versie is uitgebreid met de BEP systematiek (zie boven), waardoor de interne stromen van de kringloop beter worden berekend. Ook is de uitvoer overzichtelijker weergegeven en is er een printmacro toegevoegd.
De KringloopWijzer van Koeien & Kansen is ontwikkeld door Wageningen UR in samenwerking met PPP-Agro Advies en Boerenverstand.

Download hier de nieuwste kringloopwijzer.

Meer over: Melkveehouder | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: