Melkveehouders het fosfaatcafe in

Melkveehouders kunnen tijdens een van de bijeenkomsten georganiseerd door de melkveeacademie bekijken waar de mogelijkheden tot fosfaatreductie op hun bedrijf mogelijk is.

Een belangrijk jaartal voor de melkveehouderij is 2015, het einde van het melkquotum. Wat gaat er veranderen en hoe kunt u daar nu al op inspelen? Een nieuwe factor van betekenis dient zich aan: fosfaat. Fosfaat wordt voor de komende jaren één van de bepalende factoren voor de veehouderijbedrijven. Veel melkveehouders zijn al aan het kijken wat de mogelijkheden voor hun bedrijf voor de toekomst zijn.

Het is essentieel dat u goed zicht heeft op uw eigen positie binnen uw individuele bedrijf. Maar ook moeten we als totale sector bepalen hoe we ervoor staan en wat onze gezamenlijke opdracht is. Dat zal bepalend zijn voor de ontwikkelingsmogelijkheden van de melkveehouderij voor de toekomst.

Vanwege deze gezamenlijke verantwoordelijkheid, reizen Agrifirm, Flynth, LTO Noord en Melkveeacademie 2.0 in januari en februari rond met het Fosfaatcafé. Het fosfaatcafé is een avond in informele sfeer, waarin deskundigen en ondernemers de mogelijkheden met  fosfaat willen verkennen. We laten u zien wat  er bij u als veehouder op bedrijfsniveau   mogelijk is om fosfaat te reduceren en daarmee ruimte voor de toekomst te creëren. Praktisch, actief en toekomstgericht aan de slag.

 Voor informatie en/of  opgave voor één van de avonden bezoek:  www.melkveeacademie.nl.

Meer over: Melkveehouder | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: