Micronetwerk ‘Winst met BEX en BEA’ van start

Een studiegroep uit Salland met het micronetwerk ‘winst via BEX en BEA’ start deze week met het netwerk waarbij de studiegroep in drie bijeenkomsten zich verder verdiept in BEX en BEA, en wat het voor hen als ondernemer en voor het bedrijf betekent.

Proeftuin Natura 2000 Overijssel heeft voor veehouders die met dit onderwerp aan de slag willen een micronetwerk-aanpak ontwikkeld. De Sallandse studiegroep, waar ook pilotveehouder Rudie Freriks deel van uitmaakt, gaat hier als eerste gebruik van maken. In drie bijeenkomsten verdiept de groep zich verder in BEX en BEA, en wat het voor hen als ondernemer en voor het bedrijf betekent.

Het micronetwerk van Proeftuin Natura 2000 Overijssel biedt netwerkdeelnemers de mogelijkheid om op praktische wijze met het onderwerp BEX en BEA aan de slag te gaan. Daarbij ligt de focus op het verminderen van de ammoniakemissie door het toepassen van reducerende maatregelen. Er is in het netwerk veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en maatregelen te bespreken. Deskundige Zwier van der Vegte (WUR Livestock Research, Manager KTC De Marke) begeleidt het netwerk namens de Proeftuin.

Lees verder >>

Meer over: Melkveehouder | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: