Nieuwe mestscheiders op de markt

Er zijn al verschillende typen en merken mestscheiders op de markt. De bedrijven Keydollar in Oudemirdum en Slootsmid in Laren breiden de capaciteit uit met nieuwe mestscheiders speciaal voor melkveehouders.

Veel melkveehouders zien kansen om te besparen op strooiselkosten door het gebruik van de dikke fractie na mestscheiding in de ligboxen van melkkoeien. Steeds meer bedrijven spelen hierop in door mestscheiders hiervoor aan te passen.

Bekijk hier de nieuwe mobiele mestscheider van Slootsmid, speciaal ontwikkeld voor loonwerkers. Slootsmid heeft gekozen voor de techniek van mestscheiderfabrikant FAN. De mobiele scheider werkt met een schroefpersfilter en kan worden uitgebreid naar zes units.

Het bedrijf Keydollar in Oudemirdum heeft verschillende mestscheiders in het assortiment. Begin dit jaar komen ze met een mestscheider op de markt, speciaal voor melkveehouders die de dikke fractie willen gebruiken in de ligboxen van de koeien. De mestscheider komt onder de naam, Keydollar Dry Bed op de markt.

Meer over: Melkveehouder | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: