Agentschap NL en Dienst Regelingen samengevoegd

De agentschappen Agentschap NL en Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken gaan per 1 januari 2014 fuseren. Over een nieuwe naam voor het agentschap wordt nog nagedacht. Minister Kamp van EZ schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer. De fusie zal volgens de minister leiden tot een kleiner apparaat en een efficiëntere bedrijfsvoering door vermindering van taken en bundeling van processen.

De fusie van Agentschap NL en Dienst Regelingen is een gevolg van de samenvoeging van het voormalig Ministerie van Economische Zaken (waartoe Agentschap NL behoorde) en het voormalig Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (waartoe Dienst Regelingen behoorde) en het sluit aan bij het Uitvoeringsprogramma Compacte Rijksdienst waarbij de verstrekking van subsidies wordt geclusterd. Het nieuw in te stellen agentschap wordt hiermee het agentschap voor de uitvoering van zowel nationaal als Europees beleid gericht op "ondernemend Nederland".

Door de samenvoeging van diensten ontstaat één agentschap voor de uitvoerende dienstverlening naar het bedrijfsleven op de domeinen Innovatie, Duurzaamheid, Landbouw en Internationale Samenwerking. Naast de dienstverlening aan ondernemers als primaire doelgroep is deze ook gericht op kennisinstellingen of andere overheden, die daarmee in de
gelegenheid worden gesteld om ondernemen te faciliteren, te stimuleren en te innoveren.

Meer over: Achtergrond | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: