Belangstelling voor DLV Mestverwerkingspool

Veel veehouders hebben al ruimte gereserveerd in de DLV Mestverwerkingspool. Dat meldt DLV. Ruim 100.000 kilogram fosfaat zal via de route van vervangende verwerkingsovereenkomsten gaan lopen. Naast de veehouders zelf zijn er ook aanvragen vanuit loonwerkers, de voerindustrie en de begeleiders op het gebied van mestzaken op het bedrijf.

Veehouders die gebruik willen maken van dit alternatief om te voldoen aan de mestverwerkingsplicht in 2014 en 2015 kunnen alvast ruimte reserveren. De gereserveerde ruimte is gebaseerd op een inschatting van het fosfaatoverschot op bedrijfsniveau. Deze inschatting wordt deels gemaakt door de veehouders zelf, maar ook door de bedrijfsadviseurs van DLV. De daadwerkelijke hoeveelheid fosfaat die verwerkt moet worden voor ieder bedrijf, zal bepaald worden nadat het mestbeleid definitief is.

Volgens DLV geven veehouders aan dat zij door deelname aan de mestverwerkingspool, op het gebied van verplichte mestverwerking, hun zaken alvast geregeld hebben voor 2014 én 2015. Ook het feit dat bestaande afspraken met de grondeigenaren in de buurt, de eigen loonwerker of intermediair niet worden gedwarsboomd door de mestverwerkingspool, is volgens de initiatiefnemer een reden om deel te nemen.

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: