Loket Mestverwerking en Mestinvesteringsfonds geopend

Het loket Mestverwerking en Mestinvesteringsfonds is gisteren geopend. Het doel van het loket is om de mestverwerking in Nederland te versnellen.

In het loket werken het Mestinvesteringsfonds, het Projectbureau Lokale Mestverwerking en de drie regionale LTO-fondsen samen om initiatieven te ondersteunen met kennis en financiƫle middelen.

Het investeringsfonds heeft bijna de helft van het beoogde kapitaal bij elkaar door een toezegging van ruim twintig voerbedrijven. Die bedrijven vertegenwoordigen bijna negentig procent van het rundvee- en varkensvoer.

Het fonds ondersteunt concrete investeringsplannen met een achtergestelde lening van maximaal 30% van de financiering. Hierover betalen de deelnemers een vergoeding van 5% per jaar, inclusief inflatiecorrectie. Alleen projecten die gebruik maken van bestaande techniek, komen in aanmerking voor ondersteuning. Daarnaast is ook een eigen vermogensinbreng van de initiatiefnemers van 20% tot 30% belangrijk, net als afspraken over aan- en afvoer. Aanvragen kunnen worden ingediend bij het Loket Mestverwerking via de website www.mestverwerkingsloket.nl.

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: