Putten voor spuiwater en mineralenconcentraat

Veehouder Joris Buijs in Etten-Leur is in augustus gestart met de bouw van een nieuwe 2x22 stands swing over. Daarnaast breidt hij zijn stal uit met 45 plaatsen. Onder dit gedeelte van de stal komen afzonderlijke putten, waarin Buijs spuiwater en mineralenconcentraten apart kan opslaan.

Onder het uit te breiden gedeelte van de stal komen afzonderlijke putten. Er komt een put waar ongeveer 40 m3 spuiwater in kan. De veehouder vraagt zich nog wel af welke invloed het spuiwater op het beton heeft. Momenteel denkt hij er over na om deze put van een coating te voorzien of er een mestzak in aan te brengen. Voor de ontluchting zal een schoorsteen gecreëerd worden, zodat de eventuele dampen niet in de stal bij mens en dier vrijkomen.

Ook komt er een aparte put voor 100 m3 mineralenconcentraat. Buijs gebruikt deze meststoffen al meerdere jaren. Hij hoopt door deze meststoffen zelf op te slaan de bemesting nog verder te optimaliseren, onder andere wat het tijdstip en de methode van aanwenden betreft.

Meer over: Nieuws | Opslag
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail:
Lees ook