Zuivelindustrie nodig bij slagen mestverwerking

De zuivelindustrie moet meehelpen met investeren van mestverwerkingsinitiatieven om de invoering van dierrechten in de melkveehouderij te voorkomen, aldus Kees Romijn van LTO. De zuivelindustrie kan mestverwerking in de melkveehouderij te stimuleren en van de grond te krijgen, waar nu nog weinig initiatieven zijn.

Kees Romijn, voorzitter van de LTO vakgroep Melkveehouderij roept de zuivelindustrie en andere ketenpartijen op om mee te helpen investeren in mestverwerkingsinitiatieven. Voor het eind van het jaar moet er voldoende capaciteit zijn van mestverwerking en – export om de invoering van dierrechten te voorkomen.

Tot dusver hield de melkveehouderij zich verre van mestverwerkingsinitiatieven, maar nu er ook voor de melkveehouderij dierrechten op de loer liggen wordt de sector wakker geschud en roept LTO ook de zuivelindustrie op mee te investeren.

Friesland Campina laat weten dat ze met het project Duurzame Zuivelketen al bezig zijn met het terugdringen van broeikasgassen met 30 procent in 2020 ten opzichte van 1990.

Lees meer >>

Meer over: Melkveehouder | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: