Agro America: in februari eerste mest verwerken

In het Limburgse America gaat Agro America naar verwachting in februari beginnen met mest verwerken. Met de nieuwe installatie gaat het bedrijf 100.000 ton mest per jaar verwerken. Op dit moment wordt gewerkt aan het afsluiten van mestverwerkingcontracten met varkenshouders in de regio Noord-Limburg.

Het systeem van VP Systems, een bedrijf dat gespecialiseerd is in filtratietechnieken in de mestverwerking, verwerkt mest tot zuiver water, een vloeibaar kunstmestconcentraat voor de landbouw en een dikke fractie. Het is de bedoeling dat de mestverwerkinginstallatie komend jaar nog verder wordt uitgebreid met een drooginstallatie die de dikke fractie indroogt tot 70 of 80 procent van het oorspronkelijke volume.

Veehouders uit de regio kunnen een contract aangaan met Agro America. Het mestverwerkingsprobleem wordt dan voorkomen door verzekerd te zijn van een duurzame en lange termijn oplossing. Voor de installatie hoeft geen inleggeld betaald te worden. De mest wordt verwerkt tegen marktconforme kosten.

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: