Nieuwe monsterverpakking voor vaste mest

Monsterverpakking_vaste_mestVoor vaste mest heeft BLGG AgroXpertus deze week een nieuwe monsterverpakking op de markt gebracht. Het is een monsterzak waarin voldoende monster vaste mest kan worden verpakt. In januari zijn er veel mestmonsters door de laboratoria niet in behandeling genomen, omdat het gewicht of het volume niet de eisen van de wet voldeed.

Voor drijfmest is het met ingang van 1 april toegestaan om een ander aantal deelmonsters te nemen dan de 5 deelmonsters per vracht die tot nu toe waren voorgeschreven. Het ministerie heeft op vraag van Cumela inmiddels aangegeven dat dit in de apparatuur zo geprogrammeerd mag worden dat de chauffeur het aantal deelmonsters (minimaal 5 en maximaal 9) per vracht mag kiezen. Het is aan de leveranciers van de bemonsteringsapparatuur om hun software daarop aan te passen. Wel vraagt het ministerie daarbij een beperkte nieuwe typegoedkeuring om te controleren dat de deelmonsters gelijk verdeeld worden over het laden (of lossen) van de vracht.

In hoeverre de producenten van de bemonsteringsapparatuur de instelbaarheid van het aantal deelmonsters ook ontwikkelen, is nog niet bekend. (Cumela.nl)

Meer over: Afvoer | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: