Stijging fosfaatexport in 2015

De export van fosfaat in dierlijke mest is in de eerste negen maanden van 2015 met 13% gestegen ten opzicht van dezelfde periode in 2014. Dat meldt Boerderij Vandaag.

Er werd in de eerste 3 kwartalen van dit jaar 30,3 miljoen kilo fosfaat buiten Nederland afgezet. Dat blijkt uit cijfers van RVO.nl op basis van de geaccepteerde vervoersbewijzen dierlijke mest. Van de geëxporteerde hoeveelheid fosfaat ging 18 miljoen kilo naar Duitsland, bijna 7 miljoen kilo naar Frankrijk en 4,5 miljoen kilo naar België. Daarnaast ging er circa 0,7 miljoen kilo naar andere landen.

De totale hoeveelheid fosfaat kwam voor 15,3 miljoen kilo uit gemengde mest. De export van gemengde mest lag daarmee 26% hoger dan in 2014. Er werd minder fosfaat via pluimveemest uitgevoerd. Dat hangt voor een belangrijk deel samen met het feit dat exporteurs pluimveemest mengen met ander mestsoorten tot vaste bewerkte mest. Deze vaste bewerkte mest bepaalt een belangrijk deel van de gemengde mest die wordt geëxporteerd. (Boerderij Vandaag)

Meer over: Afvoer | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: