Technische problemen voor mestverwerking Merensteyn

De mestverwerkingsinstallatie Merensteyn in Ysselsteyn stapt mestafzetcoöperatie Mestac weer af van een Oostenrijks methode waarvoor gekozen was. Dat meldt Nieuwe Oogst. De verwerkingsmethode gaf te veel problemen.

Filters raakten regelmatig verstopt waardoor gedurende een lange periode niet op volle capaciteit kon worden gedraaid. Na 3 maanden is de installatie stilgezet en zijn er aanpassingen gedaan. Bij de verwerking van mest wordt daarom weer teruggevallen op technieken die zich al wat langer hebben bewezen.

Met de uit Oostenrijk afkomstige verwerkingstechniek zou drijfmest worden omgezet in een vaste mestfractie en schoon water. Daarbij wordt gebruik gemaakt van 2 zeefbandpersen, een flotatie-unit, drie stellages met omgekeerde osmose-installaties, 2 papierfilters en 3 filters op basis van actieve koolstof. De installatie zou op jaarbasis 100.000 ton mest om moeten kunnen zetten naar ruim 20.000 ton dikke fractie en verder alleen water dat op het oppervlaktewater geloosd kan worden. Inmiddels maakt Merensteyn gebruik van het procedé van Green Point Systems. (AgriHolland / Nieuwe Oogst)

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: