Houbraken wil mestverwerking verhuizen

Loonwerker Houbraken in Bergeijk is bereid de mestverwerking van het bedrijf te verhuizen naar het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Directeur Wout Houbraken is hierover met de provincie Noord-Brabant in gesprek. Dat meldt AgriHolland.

Op het industrieterrein in Hapert hoopt Houbraken op jaarbasis 250.000 ton mest te gaan verwerken. Het betekent een forse uitbreiding van de huidige verwerkingscapaciteit in Bergeijk. Daar laat het bestemmingsplan de verwerking van maximaal 25.000 ton mest per jaar toe.

Houbraken werd afgelopen jaar door de provincie gesommeerd de mestverwerking te stoppen omdat er in Bergeijk te veel mest verwerkt werd. In juni stond de teller al op 60.000 ton. De rechter oordeelde echter dat er niet direct een verwerkingsverbod afgekondigd mocht worden omdat veel boeren dan met hun mest bleven zitten. Houbraken mocht vorig jaar 75.000 ton mest verwerken. Houbraken hoopt dat hij voorlopig dezelfde voorwaarden aan de slag kan blijven, terwijl er ondertussen gekeken kan worden naar de bouw van een nieuwe installatie op het industrieterrein.

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: