Snel duidelijkheid over fipronilnormen voor pluimveemest

Pluimveehouders krijgen zo snel mogelijk meer duidelijkheid over de toepassing van fipronil-normen in mest. Dat heeft minister Kam van Economische Zaken toegezegd, zo meldt Boerderij Vandaag.

Kamp stelde dat wanneer er nog sporen van het middel in de mest te vinden zijn er geen broedeieren of leghennen naar een ander bedrijf afgevoerd mogen worden. Bij leghennenbedrijven is de aanwezigheid van residuen van fipronil in mest geen beperking om eieren te kunnen leveren, als gebleken is dat de waarden voor fipronil in de eieren onder de Europese norm liggen.

De pluimveeorganisaties menen dat er verschil is in de manier waarop Nederland en Belgiƫ de regels interpreteren wanneer er sporen van fipronil in de mest worden aangetroffen. Dat speelt met name voor pluimveebedrijven die broedeieren produceren of leghennen opfokken voor andere bedrijven. Verschillende partijen in de Tweede Kamer wilden van Kamp duidelijkheid hierover. Dat kon de minister nog niet ter plekke geven, maar hij beloofde om op korte termijn helderheid te verschaffen. (AgriHolland / Boerderij Vandaag)

Meer over: Afvoer | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: