Geen mest in de mestsilo

De gemeente Smallingerland legt de eigenaar van een mestsilo aan de Kletten een preventieve last onder dwangsom op, om te voorkomen dat hij de mestsilo gaat gebruiken. Dat meldt de Drachtster Courant.

Een preventieve last onder dwangsom is geen straf of boete, maar een middel om te voorkomen dat er een overtreding wordt begaan. Als de eigenaar de silo wel gebruikt moet hij de dwangsom van 15.000 euro betalen.

De mestsilo achter de Kletten 3 in Opeinde was onderdeel van de verkoop van het perceel. De gemeente Smallingerland was voorheen eigenaar en heeft dit perceel inclusief mestsilo verkocht. Hierbij was het volgens de gemeente bij beide partijen bekend dat het ging om een woonlocatie, die geen agrarische bedrijfsbestemming meer heeft.

De mestsilo staat buiten deze locatie en heeft de bestemming ‘Agrarisch – Cultuurgrond’ gekregen, waarbij opslag van mest niet is toegestaan. De nieuwe eigenaar vindt dat er sprake is van overgangsrecht en wil de silo verhuren voor de opslag van mest. De kwestie speelt al sinds november 2017 en de eigenaar heeft de gemeente al enkele malen laten weten dat hij de silo wil verhuren.

Meer over: Nieuws | Opslag
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: