Zitta Biogas Chemelot gestart met intekenen mest

Zitta Biogas Chemelot is deze week gestart met het intekenen van de benodigde mest voor de realisatie van de biogasinstallatie op het Chemelot terrein in Geleen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

In samenwerking met LLTB is een aantal avonden georganiseerd waarvan maandag 28-10-2019 de aftrap was in Baexem. Tevens is deze week de website www.zittabiogas-chemelot.com de lucht in gegaan. De installatie van Zitta gaat op jaarbasis 700.000 ton mest verwerken, zowel dikke fractie als drijfmest.

Het opgewekte biogas gaat grotendeels naar de naastgelegen industrie en de restwarmte die beschikbaar is wordt gebruikt om het digestaat te drogen tot mestkorrels. Samen met de terugwinning van een zuiver stikstofconcentraat en het produceren van zuiver (demi)water zorgt de installatie voor een recycling van alle nutriƫnten en een volledige verwerking van de aangevoerde mest. Daarmee gaat, zo meldt Zitto, de installatie flink bijdragen aan het oplossen van het mestoverschot in Limburg en omgeving. Er kunnen verschillende soorten mest worden aangeleverd, zowel dikke fractie als drijfmest van bijvoorbeeld varkens, rundvee, konijnen etcetera. Er wordt gewerkt met langjarige overeenkomsten waardoor de leverancier gegarandeerd is van een continue afname van zijn mest, jaarrond, tegen een vast tarief.

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: