Nieuwe transporttank van Record

De Belgische trailerfabrikant Record introduceert een nieuwe transporttank voor mest en digestaat. De tank, genaamd Evo-Trans V25.000, heeft een volume van 25.000 liter en kan met behulp van de turbovuller in twee minuten gevuld worden.

De pomp die op de tank zit is een Jurop PNR 155 vacuĆ¼mpomp. Deze pomp is gemonteerd op de dissel van de trailer. Record claimt dat met deze pomp de 25 kuubs grote tank in twee minuten gevuld kan worden. De transporttank is voorzien van een tridem onderstel met hydraulische paraboolvering. De achterste as is meelopend gestuurd. Er is een optie om de achterste twee assen mee te laten sturen, zowel meelopend als gedwongen.

Om de tank vol te krijgen kan deze optioneel voorzien worden van een zuigarm. Deze arm kan zowel aan de linker- en rechter voorzijde van de tank gemonteerd worden. Voor het lossen van de tank zit een snelkoppeling achterop. Deze is zo laag mogelijk gemonteerd om de tank goed leeg te kunnen krijgen. Optioneel is het mogelijk om de tank uit te rusten met een hydraulische losarm. Deze arm heft een draaicirkel van 240 graden en is gemonteerd aan de voorzijde van de machine.

De bediening van de tank gebeurt standaard met een schakelkast. Ook is het mogelijk om de tank uit te rusten met een Isobus aansluiting, met daarbij een eigen scherm of integratie in het Isobus scherm van de trekker met de mogelijkheid om de functies met een joystick te besturen.

Meer over: Afvoer | Nieuws | Uitrijden
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: