Percentage mestverwerking voor 2015 bekend

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft de definitieve mestverwerkingspercentages voor volgend jaar bekendgemaakt. De percentages zijn vastgesteld op de eerder al gepubliceerde indicatieve percentages, die voor de verschillende regio’s verschillend zijn.

Veehouders met een bedrijfsoverschot aan fosfaat in dierlijke mest in de regio Zuid moeten in 2015 daarvan 50 procent laten verwerken. Voor bedrijven in de regio Oost bedraagt dat 30 procent en in overige delen van Nederland 10 procent. Hierdoor moet in 2015, op basis van de mestverwerkingsplicht, 11 miljoen kilogram fosfaat meer verwerkt worden dan in 2014.

In 2016 en 2017 zullen de verwerkingspercentages verder moeten stijgen. De Commissie Deskundigen Meststoffenwet heeft een protocol voor het berekenen van mestverwerkingspercentages ontwikkeld. Naar aanleiding daarvan vindt overleg plaats met betrokken sectorpartijen. Dijksma wil begin 2015 met de sectorpartijen afspraken maken over mestverwerkingspercentages voor de jaren 2016 en 2017. (Ministerie EZ / Nieuwe Oogst)

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: