Vier procent meer mesttransporten

Tot en met september zijn er vier procent meer mesttransporten geweest. Het totale aantal lag op 813.398. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, zo meldt AgriHolland.

Er werd bijna 26,7 miljoen mest vervoerd met 110,9 miljoen kilo fosfaat en 175,5 miljoen kilo stikstof. Het betekent dat het tonnage 5,3% hoger lag dan in de eerste 3 kwartalen van 2015. De hoeveelheid stikstof die werd vervoerd was 3,4% hoger en de hoeveelheid fosfaat 2,1% hoger. Een gemiddelde vracht omvatte 32,8 ton mest. Per ton bevatte de vervoerde mest 4,2 kilo fosfaat en 6,6 kilo stikstof.

Uit de cijfers blijkt dat met name het aantal transporten met gemengde mest is toegenomen. Dat aantal lag in de eerste 3 kwartalen van dit jaar 21% hoger dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Verder blijkt dat van alle mesttransporten die er tot aan 1 oktober van dit jaar zijn uitgevoerd er ruim 11% gericht was op export. Van alle fosfaat die er in deze periode werd vervoerd betrof 30% vervoer ten behoeve van export. (AgriHolland)

Meer over: Afvoer | Nieuws
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: