Ontheffing bovengronds mest uitrijden

De vereniging Noordelijke Friese Wouden en de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu hebben ontheffing gekregen om tot 1 september 2012 bovengronds mest uit te rijden.

De twee verenigingen hebben een verzoek ingediend voor verlenging van de praktijkproef. De praktijkproef had tot doel in beeld te krijgen of – met aangepaste bedrijfsvoering – dezelfde resultaten kunnen worden bereikt, indien drijfmest breedwerpig bovengronds op het land wordt gebracht.

Aan de vereniging Noordelijke Friese Wouden en aan de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu is voor die proef ontheffing verleend van 2010 tot 19 april 2012. In december 2011 is de proef geëvalueerd. Daarbij is gebruik gemaakt van de resultaten van berekeningen die de Commissie van Deskundigen Meststoffen heeft gemaakt van de emissie bij de 50 deelnemers aan de proef.

Bleker wil dat verzoek zorgvuldig bekijken, gezien de milieuresultaten die de evaluatie heeft laten zien en heeft daarop besloten de ontheffing te verlengen tot 1 september 2012.

Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: