RMS vraagt nog een keer vergunning aan voor mestvergister Groenlo

Het Duitse bedrijf RMS heeft opnieuw een vergunning aangevraagd voor een mestvergister bij Groenlo. Dat meldt AgriHolland. In het verleden verleende vergunningen werden door de rechter vernietigd na bezwaarprocedures van milieuorganisaties.

In de geplande vergistingsinstallatie moet jaarlijks 600.000 ton biomassa worden verwerkt, waarvan 450.000 ton afkomstig is uit de veehouderij. De Werkgroep Mega-mestvergister Groenlo Nee zal, zodra de vergunningen worden verleend, juridische stappen zetten tegen het ontbreken van een MER-onderzoek.

De regionale natuur en milieuorganisaties vinden grootschalige mestverwerking geen oplossing zijn voor het mestoverschot in de Achterhoek en Gelderland. De installaties veroorzaken overlast en vormen een risico voor de burgers en het milieu, zeker in de omgeving van een woonkern. Ze pleiten ervoor dat de gemeente Oost Gelre en de provincie Gelderland met boerenorganisaties, burgers, milieuorganisatie en andere betrokken overheden in overleg gaan om te onderzoeken welke kleinschaliger alternatieven wel verantwoord zijn om het mestoverschot op een veilige en verantwoorde manier te verkleinen. (AgriHolland)

Meer over: Nieuws | Verwerken
Ontvang maandelijks nieuws van mestportaal.nl
E-mail: