Mestmarkt

Mestportaal.nl publiceert de prijzen van varkensmest. Voorheen werden de los prijzen gemeld. Maar omdat de ophaalbijdragen volgens deskundige marktinformaten interessanter zijn, worden in plaats van de los prijzen vanaf heden de gemiddelde ophaalbijdragen genoemd.

In de grafieken is de prijsvorming van de afgelopen drie jaar weergegeven. Aangezien Mestportaal.nl voorheen de losprijzen noemde, moest er een en ander verrekend worden. Dat is gedaan aan de hand van informatie van marktinformanten en een verhoging gebaseerd op de situatie in het laatste halfjaar.

Heeft u informatie over ophaalbijdragen bij u in de regio? Laat het weten via het contactformulier

16 Mei

Op sommige percelen heeft de regen zijn sporen nagelaten terwijl op andere percelen nog de nodige mest wordt aangewend. De gemiddelde ophaalbijdrage is 23 euro.

Net als voorgaande jaren is de mestprijs de afgelopen tijd vrijwel hetzelfde gebleven. De bijdrage is niet onder de 22,50 euro geweest. Dat was zo’n vier jaar geleden wel ander, toen er in sommige regio’s maar 17 euro betaald werd.

De huidige prijs is gemiddeld in heel Nederland ongeveer 23 euro per kuub. Handelaren verwachten daar de komende weken ook niet veel verandering te zien.

Deze pagina delen:
Eerdere analyses