Mestmarkt

Mestportaal.nl publiceert de prijzen van varkensmest. Voorheen werden de los prijzen gemeld. Maar omdat de ophaalbijdragen volgens deskundige marktinformaten interessanter zijn, worden in plaats van de los prijzen vanaf heden de gemiddelde ophaalbijdragen genoemd.

In de grafieken is de prijsvorming van de afgelopen drie jaar weergegeven. Aangezien Mestportaal.nl voorheen de losprijzen noemde, moest er een en ander verrekend worden. Dat is gedaan aan de hand van informatie van marktinformanten en een verhoging gebaseerd op de situatie in het laatste halfjaar.

Heeft u informatie over ophaalbijdragen bij u in de regio? Laat het weten via het contactformulier

4 jul

De ophaalbijdragen voor varkensmest fluctueren traditiegetrouw niet al te veel in de maanden juni en juli. Ook dit jaar is dat het geval. De verschillen per regio zijn wel wat groter dan vorig jaar in dezelfde periode.

De gemiddelde ophaalbijdrage voor het noorden en midden van Nederland ligt om en nabij de 22 euro per kuub. In het zuiden is dat in sommige gevallen een euro meer. Zo blijkt uit een korte belronde langs handelaren.

Op veel plekken wordt inmiddels de derde snede gras gemaaid, dus komt er weer wat ruimte vrij. Desondanks wordt er momenteel vooral mest naar opslagen gereden. De graanoogst is gestart, dus ook daar komt ruimte vrij. Pas wanneer overal het graan van het land is, verwachten distributeurs weer wat drukte op de mestmarkt.

Deze pagina delen:
Eerdere analyses