Mestmarkt

Mestportaal.nl publiceert de prijzen van varkensmest. Voorheen werden de los prijzen gemeld. Maar omdat de ophaalbijdragen volgens deskundige marktinformaten interessanter zijn, worden in plaats van de los prijzen vanaf heden de gemiddelde ophaalbijdragen genoemd.

In de grafieken is de prijsvorming van de afgelopen drie jaar weergegeven. Aangezien Mestportaal.nl voorheen de losprijzen noemde, moest er een en ander verrekend worden. Dat is gedaan aan de hand van informatie van marktinformanten en een verhoging gebaseerd op de situatie in het laatste halfjaar.

Heeft u informatie over ophaalbijdragen bij u in de regio? Laat het weten via het contactformulier

8 Mrt

De mesthandel in Nederland komt op gang. Dat blijkt uit een belronde langs distributeurs. Hoewel het op veel plekken nog erg nat is, wordt er op veel plekken al flink uitgereden.

De ophaalbijdrage is in vergelijking met vorige maand gemiddeld met vijftig cent gestegen naar 23,50 euro. Die prijs is vergelijkbaar met die van vorig jaar in dezelfde periode.

De weersverwachting voor de komende veertien beloven niet veel goeds. Handelaren vrezen voor veel regen en dus onbegaanbare percelen. De vrees wordt volgens Weeronline werkelijkheid, de dienst meldt tot en met 21 maart dagelijks regen.

Deze pagina delen:
Eerdere analyses