Mestmarkt

Mestportaal.nl publiceert de prijzen van varkensmest. Voorheen werden de los prijzen gemeld. Maar omdat de ophaalbijdragen volgens deskundige marktinformaten interessanter zijn, worden in plaats van de los prijzen vanaf heden de gemiddelde ophaalbijdragen genoemd.

In de grafieken is de prijsvorming van de afgelopen drie jaar weergegeven. Aangezien Mestportaal.nl voorheen de losprijzen noemde, moest er een en ander verrekend worden. Dat is gedaan aan de hand van informatie van marktinformanten en een verhoging gebaseerd op de situatie in het laatste halfjaar.

Heeft u informatie over ophaalbijdragen bij u in de regio? Laat het weten via het contactformulier

3 Okt

Het uitrijseizoen is voorbij en dat heeft z’n weerslag in de mesthandel. Distributeurs geven aan niet veel te rijden. De gemiddelde ophaalbijdrage is met 22 euro iets lager dan vorig jaar.

Volgens verwachting van distributeurs blijft de situatie de komende weken ongeveer hetzelfde. Als er gereden wordt, dan zal dat met name naar de opslagen zijn. Er is voorlopig ruimte genoeg in de putten.

De ophaalbijdragen verschillen iets per regio. In het noorden zijn er her en der pieken tot 23,50 euro. In de zuiden ligt de prijs rond de 22 euro. Reden daarvoor is volgens distributeurs de mestverwerking.

Deze pagina delen:
Eerdere analyses