Mestmarkt

Mestportaal.nl publiceert de prijzen van varkensmest. Voorheen werden de los prijzen gemeld. Maar omdat de ophaalbijdragen volgens deskundige marktinformaten interessanter zijn, worden in plaats van de los prijzen vanaf heden de gemiddelde ophaalbijdragen genoemd.

In de grafieken is de prijsvorming van de afgelopen drie jaar weergegeven. Aangezien Mestportaal.nl voorheen de losprijzen noemde, moest er een en ander verrekend worden. Dat is gedaan aan de hand van informatie van marktinformanten en een verhoging gebaseerd op de situatie in het laatste halfjaar.

Heeft u informatie over ophaalbijdragen bij u in de regio? Laat het weten via het contactformulier

1 nov

De mestprijzen zitten in de lift. Dat blijkt uit een rondgang langs handelaren. In de afgelopen weken is de ophaalbijdrage voor varkensmest in sommige regio’s met een paar euro per kuub gestegen.

Bij de vorige belronde was de ophaalbijdrage voor varkensmest gemiddeld nog 22 euro. Momenteel moet er in het zuiden van Nederland in sommige gevallen 24 euro betaald worden. In het noorden van het land is de prijs gemiddeld 23 euro per kuub. Hoewel de prijzen ten opzichte van vorige maand gestegen zijn, zijn de ophaalbijdragen gelijk aan dezelfde periode vorig jaar.

Distributeurs verwachten weinig verandering in de komende weken.

Deze pagina delen:
Eerdere analyses