Mestmarkt

Mestportaal.nl publiceert de prijzen van varkensmest. Voorheen werden de los prijzen gemeld. Maar omdat de ophaalbijdragen volgens deskundige marktinformaten interessanter zijn, worden in plaats van de los prijzen vanaf heden de gemiddelde ophaalbijdragen genoemd.

In de grafieken is de prijsvorming van de afgelopen drie jaar weergegeven. Aangezien Mestportaal.nl voorheen de losprijzen noemde, moest er een en ander verrekend worden. Dat is gedaan aan de hand van informatie van marktinformanten en een verhoging gebaseerd op de situatie in het laatste halfjaar.

Heeft u informatie over ophaalbijdragen bij u in de regio? Laat het weten via het contactformulier

5 Jul

In de maand juni is de ophaalbijdrage voor een kuub varkensmest ongewijzigd. Dat blijkt uit een rondgang langs mesthandelaren. De huidige prijs ligt om en nabij de 23 euro.

De ophaalbijdrage is gelijk aan de maand juni in 2017. Een jaar geleden was de prijs in sommige gebieden van Nederland iets hoger, dat is nu niet het geval.

Naar verwachting van handelaren komt er weer beweging in de mestmarkt als de graanoogst begint. Pas dan is er weer ruimte voor uitrijden.

Deze pagina delen:
Eerdere analyses